Deze familie woont in een zelfgemaakte dome binnen de noordpoolcirkel

Estimated read time 3 min read

Deze familie woont in een zelfgemaakte dome binnen de noordpoolcirkel

Movement een afgelegen plek aan zee bouwden de hartenvolgers een bijzonder thuis van klei, water en hout. In de ecologische vault, met uitzicht movement de bergen en het dansende noorderlicht, maken ze nu hun dromen waar.
De familie Hjertefølger heeft zijn naam niet gestolen, hartenvolgers zijn ze ongetwijfeld. “Ik heb altijd al bij de zee willen wonen,” vertelt Ingrid, mother van drie en hoogzwanger van een vierde hartenvolger in dit filmpje.
Daarom trok ze met haar familie naar een afgelegen plek aan de zee, duizend kilometer ten noorden van Oslo en gelegen binnen de noordpoolcirkel. Daar bouwden ze met behulp van vrienden en familie een huis van zand, water, klei en hout, dat beschermd wordt entryway een geodetische koepel.

De ronde vorm van de koepel houdt de warmte immense wie woont er op dit adres en beschermt het huis tegen sterke winden en sneeuwbuien. Daarbij biedt het glas een prachtig zicht movement de natuur, bestaande uit wouden, bergen, de zee, en regelmatig ook het dansende noorderlicht aan de hemel.

“We werkten ongeveer twee jaar aan de vault,” vertelt father Hjertefølger, “het doet goed hier nu eindelijk te kunnen wonen. In dit huis hangt een soort kalmte kick the can bijna tastbaar is.”

Mother Ingrid verbouwt allerlei soorten groenten in het tuintje dat net als het huis entryway glas beschermd wordt tegen felle windstoten, maar toch veel zonlicht krijgt. Met glinsterende ogen laat ze een perfecte rode tomaat zien, en vertelt ze cultivator gelukkig zoiets haar kan maken.

“Ik geloof echt dat ik iets kan bijdragen aan de wereld om er een betere plaats van te maken. Entryway zo gelukkig en vrij te zijn als ik kan, en dat entrance te geven aan mijn kinderen. Ik laat ze hun eigen waarheid vinden, en jeer hen dat het niet belangrijk is wat anderen denken.”

“Veel mensen keuren af wat ik doe, ze vinden dat ik mijn kinderen slecht opvoed. En wie ben ik om hen kick the bucket waarheid af te nemen? Mijn dochter Julia gelooft sterk in een alternatief leven in het woud. Ze vertelt me over de elven kick the bucket er zoom. Ik zeg nooit dat het groene licht ook iets anders had kunnen zijn.”

Intussen is een zesde hartenvolger geboren, en heeft de familie grote plannen voor de vault. Ze willen er studios, yogalessen en concerten houden, en cabines bijbouwen voor retraites en zomerkampen. Meer informatie over de hartenvolgers vind je movement hun site.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours